Σχετικά με εμάς


Αγαπητοί αναγνώστες,

Οι Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο του ελληνικού βιβλίου το 2006 ως μια προσπάθεια ανταπόκρισης σε ζητήματα και προκλήσεις ευρύτερου θρησκευτικού προβληματισμού. Εδώ, ο όρος «θρησκευτικός» δε θα πρέπει να εκληφθεί με τη στενή, μάλλον ηθικολογική έννοια την οποία έχει προσλάβει. Αντιθέτως, οριοθετεί ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα θεματικών υπαρξιακού προσανατολισμού ο οποίος, καθώς πιστεύουμε, τείνει να απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στον σύγχρονο κόσμο.

Επιχειρώντας να συνεισφέρουν στο διάλογο αυτό, οι Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ επιλέγουν να εκδώσουν κείμενα τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αντέχουν να τοποθετηθούν απέναντι στα πανάρχαια και πάντα επίκαιρα περί της ύπαρξης ερωτήματα. Η δημιουργία του κόσμου και της ζωής, η πορεία και ο προορισμός του ανθρώπου, το νόημα του Είναι και η έννοια του μηδενός, οι ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι θετικές επιστήμες ερμηνεύουν την ιδιοσυστασία του σύμπαντος, αυτές είναι μερικές μόνο από τις θεματικές στις οποίες κατεξοχήν εστιάζει η δραστηριότητα των Εκδόσεων ΟΥΡΑΝΟΣ.

Επίσης, από τις Εκδόσεις μας κυκλοφορούν σε καλαίσθητες και χρηστικές εκδόσεις όλα τα κανονικά λειτουργικά βιβλία, όπως η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΨΙΣ, η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ και οι ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ, που θα συνοδεύσουν τον πιστό σε όλες τις σημαντικές στιγμές του εκκλησιαστικού έτους. Τα κείμενα αναγράφονται με ευδιάκριτα στοιχεία και πιστή απόδοση στη δημοτική γλώσσα από διακεκριμένους θεολόγους, και κυκλοφορούν σε δερματόδετες ή σκληρόδετες εκδόσεις σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

Ευελπιστούμε οι Εκδόσεις μας να αναδειχθούν πολύτιμοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού, του Θείου και του Θεού.

Καλή ανάγνωση!

Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ

Η διανομή των βιβλίων των Εκδόσεων Ουρανός γίνεται από τις Εκδόσεις Ψυχογιός σε όλα τα βιβλιοπωλεία