Στοιχεία βιβλίου

 • Ημ. έκδοσης : 10/05/2009
 • Σελίδες : 440
 • ISBN : 978-960-453-537-8
 • Μορφή eBook : EPUB
 • Για ηλικίες : 18+
 • Μετάφραση : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

22.20 €   19,98 €

Αγοράστε το βιβλίο

Παράδοση μέσα σε 48 ώρες
Δωρεάν μεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 19,5 €


16,99 €

Αγοράστε το e-book

Άμεσα διαθέσιμο για download | Άμεση παράδοση

Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚ


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε μια εποχή όπου η πίστη και οι φυσικές επιστήμες φαίνεται να έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση, αναρωτιέται κανείς αν οι θεολόγοι και οι επιστήμονες μπορούν να βρουν κοινά σημεία συμφωνίας. Ναι, απαντάει ο επιφανής θεολόγος Χανς Κινγκ, καθώς υποστηρίζει ότι η θρησκεία και η επιστήμη δεν αποκλείουν η μία την άλλη αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Κινγκ επικεντρώνεται στην αρχή όλων των πραγμάτων -του χρόνου, του κόσμου, του ανθρώπου- και, από το Μπιγκ Μπανγκ μέχρι τη Θεωρία της Σχετικότητας, εξετάζει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σχετικά με τις απαρχές του σύμπαντος και της ζωής. Επιχειρεί να συμφιλιώσει τη θεολογία με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και ισχυρίζεται ότι είναι πλέον αναχρονιστικό το μοντέλο σύγκρουσης μεταξύ τους. Ενώ δέχεται την εξέλιξη όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, είναι υπέρμαχος του ρόλου που είχε ο Θεός στη θέσπιση των νόμων της Φύσης και στη διευκόλυνση της περιπέτειας της Δημιουργίας. Τελικά, ο Χανς Κινγκ προκαλεί τους αναγνώστες να σκεφτούν βαθύτερα για την αρχή των πάντων, εγκαινιάζοντας ένα νέο ξεκίνημα στο διάλογο και στην κατανόηση.
 
ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚ

ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚ

Ο ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚ γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων και το Παρίσι (Σορβόνη). Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος για μια Παγκόσμια Ηθική. Παρόλο που έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως το αλάθητο του Πάπα, παραμένει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, αν και το Βατικανό του έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να διδάξει ρωμαιοκαθολική θεολογία. Από το 1996 είναι ομότιμος καθηγητής της Οικουμενικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γράψει πολλά και σημαντικά έργα.


Άλλα βιβλία του/της συγγραφέα/ως
 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΔΗΣ
  4.00 στα 5

  ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ.

 • Σωτήριος Δεσπότης Δ.Θ., επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  5.00 στα 5

  Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς μέσω μιας σαφούς έκθεσης των πορισμάτων της σύγχρονης φυσικής και βιολογίας αποδεικνύει την αναγκαιότητα του Θεού και της πίστης-εμπιστοσύνης προς Αυτόν.

 • NEUE ZURCHER ZEITUNG
  5.00 στα 5

  Οι φυσικές επιστήμες μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τη λειτουργία και την τάξη των πραγμάτων. Ωστόσο, δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου και το νόημα της ζωής. Με αυτά τα θέματα ασχολείται η θρησκεία. Αυτό που επιχείρησε λίγο-πολύ ο Χανς Κινγκ στο βιβλίο του Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ είναι να συγκεράσει το ένα με το άλλο, δηλαδή τη θρησκεία με την επιστήμη. Κι αυτό το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

 • Nick Egrotes
  5.00 στα 5

  Τα συγχαρητήριά μου γι’ αυτό το εκπληκτικό βιβλίο! Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου! Συγκλονιστικό! Τεράστιο! Ο Kung αναδεικνύεται πλέον ως κορυφαίος συγγραφέας του 21ου αιώνα. Μας χαρίζει τον εαυτό του, παρουσιάζει όλες τις θεωρίες των φυσικών επιστημών με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. Ένας ιερέας, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, σαρώνει και αδειάζει τον Hawking, έναν επιστήμονα που παρά το εξαιρετικά περίπλοκο της υγείας του, παραμένει αφάνταστα εγωκεντρικός – φαίνεται ότι το «εγώ» παραμένει αμετάβλητο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Προχωρά στη συνέχεια ο Kung στον δημοφιλέστατο εσχάτως χώρο των νευροεπιστημών, αποκαλύπτοντας αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν: αυτά που ξέρουμε για τον εγκέφαλό μας είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που δεν γνωρίζουμε, αυτά που ξέρουμε είναι σταγόνα μπροστά στον ωκεανό του αγνώστου… Και καταλήγει με την άρνηση του μηδενός και του τίποτα. Ο Ιησούς δεν πέθανε μέσα στο τίποτα, πέθανε μέσα στον Θεό. Ο θάνατος είναι επιστροφή στην πατρίδα. Ασύλληπτο βιβλίο. Ο κάθε μοντέρνος άνθρωπος οφείλει να το διαβάσει, γιατί διαφορετικά κάτι θα του λείπει! Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ δεν είναι βιβλίο, είναι ένα χαρμόσυνο νέο! Συγχαρητήρια σε όλους!

 • Geo
  5.00 στα 5

  Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, με ένα θέμα που μας απασχολεί όλους λίγο-πολύ!!! Σίγουρα θα το πάρω!