Στοιχεία βιβλίου

 • Ημ. έκδοσης : 11/08/2008
 • Σελίδες : 408
 • ISBN : 978-960-453-459-3
 • Μορφή eBook : EPUB
 • Για ηλικίες : 18+
 • Μετάφραση : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΡΑΧΤΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

15.50 €   13,95 €

Αγοράστε το βιβλίο

Παράδοση μέσα σε 48 ώρες
Δωρεάν μεταφορικά
για παραγγελίες άνω των 19,5 €


ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ

ΑΛΙΣΤΕΡ ΜΑΚΓΚΡΑΘ


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο αθεϊσμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά κινήματα στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοσίων χρόνων φάνηκε πως βρισκόταν ένα βήμα από την εξάλειψη της θρησκείας ως μιας παρωχημένης και επικίνδυνης δεισιδαιμονίας. Ωστόσο, πρόσφατα, έχει παρατηρηθεί άνοδος της θρησκευτικής ευσέβειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως πρώην αθεϊστής, που τώρα όμως είναι ένας από τους πιο γνωστούς ακαδημαϊκούς στον χώρο του Χριστιανισμού, ο ΜακΓκράθ παρακολουθεί την ιστορία του αθεϊσμού, από την εμφάνισή του στην Ευρώπη του 18ου αιώνα, μέχρι τη χρυσή εποχή του, κατά το πρώτο ήμισυ του 20ού αιώνα. Συνδυάζοντας τη στοχαστική και έγκυρη ιστορική ανάλυση με την οξυδερκή παρουσίαση προσωπικοτήτων όπως ο Ζίγκμουντ Φρόιντ και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ο συγγραφέας εκθέτει τα σφάλματα που υπάρχουν στην καρδιά του αθεϊσμού. "Το λυκόφως του αθεϊσμού" θα αναστατώσει πιστούς και μη. Πρόκειται για μια δυναμική αναίρεση της φιλοσοφίας εκείνης που άσκησε τεράστια επίδραση στη Δυτική Ιστορία, ενώ παράλληλα εγείρει πολλά ζητήματα σχετικά με το μέλλον τόσο της θρησκείας όσο και της απιστίας στην κοινωνία μας.
 
ΑΛΙΣΤΕΡ ΜΑΚΓΚΡΑΘ

ΑΛΙΣΤΕΡ ΜΑΚΓΚΡΑΘ

Ο ΑΛΙΣΤΕΡ ΜΑΚΓΚΡΑΘ γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και ζει στην Οξφόρδη. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια έκανε εκτενή μεταπτυχιακή έρευνα στη μοριακή βιοφυσική, ακολουθώντας παράλληλα και σπουδές στη θεολογία. Σήμερα είναι καθηγητής ιστορικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει γράψει πολλά βιβλία, ενώ είναι σύμβουλος έκδοσης του Christianity Today και υπεύθυνος έκδοσης του The Thematic NIV Study Bible. Στα συγγράμματά του αλλά και στις ομιλίες του προωθεί την "επιστημονική θεολογία" και αντικρούει τον αθεϊσμό, αν και ο ίδιος ήταν στο παρελθόν αθεϊστής.


Άλλα βιβλία του/της συγγραφέα/ως
 • BOSTON GLOBE
  5.00 στα 5

  Μια αφήγηση που σε μαγνητίζει με την περιδιάβαση σε τρεις αιώνες πολιτισμικής, θρησκευτικής και πολιτικής ιστορίας. Το σαγηνευτικό βιβλίο του ΜακΓκράθ αποτελεί αναγκαίο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει γιατί η Βίβλος ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα άλλα βιβλία.

 • LOS ANGELES TIMES
  5.00 στα 5

  Ένα βιβλίο που σε απορροφά. Η ξεκάθαρη και ταυτόχρονα ευχάριστη καταγραφή του ΜακΓκράθ στέκει στο ύψος του μεγάλου θέματος με το οποίο καταπιάνεται.

 • THE TIMES
  5.00 στα 5

  Το βιβλίο του ΜακΓκράθ, συμπυκνώνοντας μια ολόκληρη βιβλιοθήκη ερευνητικού υλικού, το οποίο είναι προσπελάσιμο μόνο από έναν ιστορικό και θεολόγο, παρουσιάζει μια ξεκάθαρη, εμπνευσμένη και ευτυχώς κατανοητή εικόνα μιας πολιτισμικής πραγματικότητας που θεωρείται δεδομένη.

 • PUBLISHERS WEEKLY
  5.00 στα 5

  Μια ευχάριστη ιστοριογραφία. Αποτελεί, πράγματι, μια αφήγηση που είναι ώριμη να ακουστεί.