Αρχική > Οι συγγραφείς μας

ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ - ΜΑΚΙΝΛΙ ΜΑΪΚΛ

Ο ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και κινηματογραφικός παραγωγός, με ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την Καθολική Εκκλησία. Έχει αρθρογραφήσει για τους New York Times και τη Wall Street Journal, καθώς και για κορυφαία περιοδικά όπως τα New York και Fortune. Επίσης, εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά του CNN Finding Jesus.

Ο ΜΑΚΙΝΛΙ ΜΑΪΚΛ είναι βραβευμένος συγγραφέας, κινηματογραφικός παραγωγός, δημοσιογράφος και σεναριογράφος. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει υπάρξει συμπαραγωγός σε αρκετά ντοκιμαντέρ του CNN Presents.

ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΣΙΜΟΝ

Ο ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΣΙΜΟΝ, γεννημένος στην Αγγλία, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος με ειδικότητα στους Αγίους Τόπους. Ζει και εργάζεται στην Ιερουσαλήμ όπου κάνει έρευνα στο Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Έρευνας Ου. Φ. Όλμπραϊτ. Επίσης είναι επίκουρος καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ανασκαφές σε διάφορα μέρη του Ισραήλ, ενώ από το 1995 έως το 1999 διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Επιστημονικών Αναφορών της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Έχει συγγράψει περισσότερα από εκατό επιστημονικά άρθρα για διάφορα θέματα, καθώς και τρία βιβλία αρχαιολογίας που εστιάζονται στην περιοχή των Αγίων Τόπων.

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ - ΣΟΥΡΕΛΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ

Η ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ - ΣΟΥΡΕΛΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ γεννήθηκε στη Μακεδονία. Πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία το 1964. Έχει γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα. Το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980 η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005 η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στα ερτζιανά κύματα και στην παιδική λογοτεχνία.

ΚΑΪΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΚΑΪΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ γεννήθηκε στην Αρναία Χαλκιδικής. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Θεολογική Σχολή της Λωζάνης, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων, καθώς και στη Γαλλική Βιβλική και Αρχαιολογική Σχολή της Ιερουσαλήμ. Σπούδασε, επίσης, Φιλολογία στην Κολωνία της Γερμανίας. Διδάκτορας Φιλολογίας (1974) και Θεολογίας (1983), σήμερα είναι καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΚΙΝΓΚ ΧΑΝΣ

Ο ΚΙΝΓΚ ΧΑΝΣ γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων και το Παρίσι (Σορβόνη). Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος για μια Παγκόσμια Ηθική. Παρόλο που έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως το αλάθητο του Πάπα, παραμένει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, αν και το Βατικανό του έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να διδάξει ρωμαιοκαθολική θεολογία. Από το 1996 είναι ομότιμος καθηγητής της Οικουμενικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γράψει πολλά και σημαντικά έργα.

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΑΡΤΡΙΤΖ

Ο ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΑΡΤΡΙΤΖ είναι καθηγητής Σύγχρονων Θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ, στην Αγγλία. Το ερευνητικό του έργο και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται σε θέματα νέων θρησκειών και εναλλακτικών μορφών θρησκευτικότητας στη Δύση, ενώ έχει υπάρξει επιμελητής έκδοσης σε πολυάριθμα έργα θρησκειολογίας.

ΜΑΚΓΚΡΑΘ ΑΛΙΣΤΕΡ

Ο ΜΑΚΓΚΡΑΘ ΑΛΙΣΤΕΡ γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και ζει στην Οξφόρδη. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια έκανε εκτενή μεταπτυχιακή έρευνα στη μοριακή βιοφυσική, ακολουθώντας παράλληλα και σπουδές στη θεολογία. Σήμερα είναι καθηγητής ιστορικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει γράψει πολλά βιβλία, ενώ είναι σύμβουλος έκδοσης του Christianity Today και υπεύθυνος έκδοσης του The Thematic NIV Study Bible. Στα συγγράμματά του αλλά και στις ομιλίες του προωθεί την "επιστημονική θεολογία" και αντικρούει τον αθεϊσμό, αν και ο ίδιος ήταν στο παρελθόν αθεϊστής.

ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΡΙΚ

Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΡΙΚ γεννήθηκε το 1963 στην Αστόρια της Νέας Υόρκη από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Τα βιβλία του έχουν σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις της λίστας των New York Times και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες. Κάθε χρόνο παρακολουθούν τις ομιλίες του δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ιδρυτής και οικοδεσπότης του Socrates in the City, της σειράς συζητήσεων πάνω «στη ζωή, τον Θεό και άλλα μικρά ζητήματα», στις οποίες έχουν συμμετάσχει γνωστές προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Είναι λέκτορας στο King's College της Νέας Υόρκης, όπου διαμένει με τη σύζυγο και την κόρη του.

ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η ΠΗΝΕΛΩΠΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Bachelor of Arts στο Midwestern State University, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές με το Masters of Arts in Literature. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και από το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στην Παιδική Λογοτεχνία, στο Midwestern State University, όπου έχει διδάξει λογοτεχνία.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Ο Aκαδημαϊκός διδάσκαλος Στυλιανός Γ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις Αρχαίες Κλεωνές της Κορινθίας το 1933. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατρολογία και Βυζαντινολογία στη Σορβόνη (Παρίσι), Βυζαντινή Θεολογία και Φιλολογία και Ιστορία της Φιλοσοφίας στο Μόναχο. Στη Θεολογική Σχολή Αθηνών έγινε αριστούχος Διδάκτορας (1967), Υφηγητής και Καθηγητής (1972) της έδρας της Πατρολογίας και της Πατερικής Θεολογίας. Δίδαξε επίσης και σε άλλα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΙΣΤ'

Ο ΡΑΤΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΟΖΕΦ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1927 στο Μαρκτλ αμ Ιν της Γερμανίας. Το 1951 χειροτονήθηκε ιερέας, στη συνέχεια αρχιεπίσκοπος Μονάχου και Φράιζινγκ, και το 1977 καρδινάλιος. Το 1981 ο Ιωάννης Παύλος Β΄ τον διόρισε Επικεφαλής της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστης. Στις 19 Απριλίου 2005 εξελέγη πάπας λαμβάνοντας το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ΄. Το 2006 εξέδωσε την πρώτη του Εγκύκλιο με τίτλο DEUS CARITAS EST. Το θεολογικό και ποιμαντικό του έργο περιλαμβάνει εξακόσια άρθρα και πολυάριθμα βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

ΠΑΡΚΕΡ ΑΝΤΡΙΟΥ

Ο ΠΑΡΚΕΡ ΑΝΤΡΙΟΥ γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε θαλάσσια βιολογία και φυσική. Σήμερα είναι επίτιμος ερευνητικός εταίρος στο κολέγιο Γκριν Τέμπελτον του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνου, και καθηγητής στο Πανεμιστήμιο Τζιάου Τονγκ. Ήταν ένας από τους οκτώ επιστήμονες που επιλέχθηκαν το 2000 ως «Επιστήμονες για τη νέα χιλιετία» από το Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου. Έχει γράψει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα και τρία βιβλία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΙΣΙΩΤΗΣ

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΙΣΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως Επιμελητής Ανηλίκων στη Χαλκίδα. Ως καθηγητής Θεολόγος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίδαξε σε Γυμνάσια και Λύκεια. Επιμορφώθηκε σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης. Από το 1979 διαμένει στη Βέροια με την οικογένειά του· τη σύζυγό του Χριστίνα και τα τέσσερα παιδιά τους. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια πριν από τη συνταξιοδότησή του το 2009 υπηρέτησε ως Διευθυντής στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας. Εργάστηκε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας. Στη Βέροια δίδαξε Ορθόδοξη Δογματική (1991/3) καθώς και Αρχαία Ελληνικά, για μαθητές Γυμνασίου, μέσα από Πατερικά κείμενα (1988-1990). Δίδαξε σε πρόγραμμα της ΤΕΔΚ «Θεολογία της Εικόνας». Συμμετείχε στη Συνοδική Επιτροπή το 1998 για τον εορτασμό 2000 ετών από τη Γέννηση του Χριστού.

ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης. Τα κυριότερα έργα του είναι: Η Επουράνιος Λατρεία στα κεφ. 4-5 της Αποκαλύψεως του Ιωάννη (Διδ. Διατριβή), Wiesbaden 2000˙ Ο Ιησούς ως Χριστός και η Πολιτική Εξουσία στους Συνοπτικούς Ευαγγελιστές, Αθήνα 2006˙ Η Αποκάλυψη του Ιωάννη. To βιβλίο της Προφητείας. Λειτουργική και Συγχρονική Ερμηνευτική Προσέγγιση, Τόμοι Α' & Β', Αθήνα 2007˙ Ο Απόστολος Παύλος στην Αθήνα. Συγχρονική Ερμηνεία του Πρ. 17, Αθήνα 2009˙ Ο Κώδικας των Ευαγγελίων. Εισαγωγή στα Συνοπτικά Ευαγγέλια και Πρακτική Μέθοδος Ερμηνείας τους, Αθήνα 2007˙ και Η Αγία Γραφή στον 21ο αι. Τόμ. Α' & Β' Βιβλικές Μελέτες στη Βιβλική Ηθική, Αθήνα 2008.

ΧΟΑΚΙΜ ΓΚΝΙΛΚΑ

Ο ΓΚΝΙΛΚ ΧΙΟΑΚΙΜΑ γεννήθηκε το 1928. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Καινοδιαθηκολογίας και Βιβλικής Ερμηνευτικής στο Θεολογικό Τμήμα Ρωμαιοκαθολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αξιόλογους ρωμαιοκαθολικούς μελετητές της Βίβλου και συγγραφέας πολλών έργων υψηλής επιστημονικής αξίας. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλικής του θητείας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ήταν συνάδελφος με τον Γιόζεφ Ράτσινγκερ, Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'. Έχει τελέσει μέλος της Βιβλικής Επιτροπής του Πάπα από το 1973 έως το 1988 και της Διεθνούς Βιβλικής Επιτροπής από το 1984 μέχρι το 1994.

π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΖΕΡΠΟΣ

π. Δημήτριος Β. Τζέρπος γεννήθηκε τό 1946 στά  Κούρεντα Ζίτσας Ἰωαννίνων. Εἶναι ἀριστοῦχος ἀπόφοιτος τοῦ Ἱεροδιδασκαλείου Βελλᾶς Ἰωαννίνων καί τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, τῆς ὁποίας εἶναι ἐπίσης ἀριστοῦχος διδάκτωρ. Ἔκανε ἐπί τετραετία μεταπτυχιακές σπουδές στήν Γερμανία καὶ τή Γαλλία, ὅπου εἰδικεύτηκε στήν Λειτουργική. Τό 1978 χειροτονήθηκε διάκονος καί τό 1980 πρεσβύτερος, διακονῶν ἔκτοτε ὡς ἐφημέριος- πρωτοπρεσβυτέροςστόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Φιλοθέης Ἀττικῆς.